Narudžba i savjetovanje
099 593 70 50

Prirodno i učinkovito rješenje za probleme sa zglobovima, mišićima, artritisom i išijasom

ACURAFLEX kapsule i krema sadrže samo probrane sastojke s dokazanim djelovanjem.

Acuraflex formulacije se temelje na aktivnim i prirodnim sastojcima. Učinkovito djelovanje sastojaka koji čine Acuraflex dokazano je u brojnim znanstvenim studijama i višegodišnjim ispitivanjima. Ekstrakti biljaka, vitamini i minerali koji čine formulu Acuraflex-a najviše su kvalitete te su dobiveni metodama posebne ekstrakcije u strogo kontroliranim uvjetima. Kvaliteta proizvoda testira se u nekoliko faza od strane naših stručnjaka. Iz ovih navedenih razloga Acuraflex proizvodi su i nekoliko puta kvalitetniji te učinkovitiji od sličnih proizvoda koji su trenutno dostupni na tržištu. Kombinacija aktivnih i prirodnih sastojaka u Acuraflex proizvodima predstavljaju snažnu formulu koja cjelovito poboljšava i štiti zdravlje zglobova, hrskavica, kostiju, mišića. Acuraflex ima učinkovito analgetsko i protuupalno djelovanje te pomaže kroničnim bolesnicima koji pate od reumatizma, artritisa, osteoartritisa, išijasa. Na prirodan način, bez nuspojava i negativnog utjecaja na organizam, Acuraflex pomaže bržem oporavku od prijeloma, uganuća i operacija. Acuraflex formulacije sadrže izvanredno veliku količinu biljaka, vitamina i antioksidansa, kvalitetne i snažne ekstrakcije. Zbog toga je Nutrilago® Acuraflex trenutno jedinstvena i najsnažnija formula na tržištu.

Nutrilago Acuraflex

Kurkumin – studije

Artritis je kronična bolest koja proizlazi iz upale jednog ili više zglobova. Iako je zabilježeno više od 100 različitih vrsta artritisa, tri najčešća oblika su osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. U liječenju osteoartritisa obično se kombiniraju vježbe, promjena životnog stila i upotreba nesteroidnih protuupalnih lijekova poput (primjerice Aspirina) povezanih s brojnim štetnim učincima. Studija o potencijalu kurkumina protiv artritisa prvi put je objavljena 1980. godine u kratkoročnoj, dvostruko slijepoj, crossover studiji koja je uključivala 18 mladih pacijenata s reumatoidnim artritisom. U ovoj studiji učinak kurkumina je uspoređen s lijekovima iz receptora fenilbutazon-a. Pacijenti su randomizirani za primanje kurkumina (1,2 g / dan) ili fenilbutazona (0,3 g / dan) tijekom 2 tjedna. Kurkumin se pokazao kao dobro podnošljiv, nije imao štetne učinke i imao je antireumatsku aktivnost identičnu onoj fenilbutazona, a očitovala  se smanjenjem jutarnje krutosti te produljenjem vremena kretanja bez tegoba i smanjenjem otečenosti.

Druga studija u 50 pacijenata s osteoartritisom procijenila je učinkovitost u dozi koja je odgovarala 200 mg kurkumina dnevno. Znakovi i simptomi osteoartritisa procijenjeni su korištenjem WOMAC rezultata (pokazatelja razine boli). Mobilnost je procijenjena ponašanjem u hodu, a upalni status je procijenjen mjerenjem razine CRP-a. Nakon 3 mjeseca liječenja, globalni WOMAC rezultat je smanjen za 58%. Pješačka udaljenost povećana je od 76 m do 332 m, a razine CRP-a značajno su smanjene. Za usporedbu, samo je skromno poboljšanje ovih mjerenja zabilježeno u kontrolnoj skupini. Sveukupno, ovi rezultati sugeriraju učinkovitost kurkumina u liječenju osteoartritisa.

U sljedećoj studiji, ova skupina istraživala je dugoročnu učinkovitost i sigurnost kurkumina u dugotrajnoj (8-mjesečnoj) studiji koja je uključivala 100 bolesnika s osteoartritisom. Bolesnici su bili podijeljeni u kontrolnu skupinu (50 bolesnika) i kurkumin grupu (50 pacijenata), u kojima su bolesnici primili 1 g / dan kurkumina tijekom 8 mjeseci. WOMAC rezultat je smanjen za više od 50%, dok su performanse pješačenja povećane gotovo tri puta u usporedbi s kontrolnom skupinom.

Glukozamin sulfat – studije

Studije u kojima se koristio glukozamin sulfat kao dodatak prehrani dokazale su da smanjuje brzine degradacije kolagena (zglobnog tkiva) i simptoma osteoartritisa. Glukozamin je usporediv s acetaminofenom koji je referentni lijek za osteoartritis. Studije o sportašima koji su koristili glukozamin kao dodatak prehrani su ograničene, ali preliminarni dokazi pokazuju da doze do 3.000 mg glukozamin sulfata mogu spriječiti degradaciju zglobova. Ovaj je učinak najvažniji za sportaše koji se bave sportovima visokog intenziteta kao što je trčanje. Glukozamin je vrlo siguran za upotrebu, a najčešća nuspojava je nadutost. Samim korištenjem glukozamina ne može se izliječiti osteoartritis, ali može se usporiti napredovanje bolesti.

Kondroitin sulfat – studije

Tim dr. Pelletiera sa Sveučilišta u Montrealu proučavao je 194 osobe s osteoartritisom koljena i upalom sinovijalne membrane u koljenu. Sudionike koji su bili podijeljeni u dvije skupine, pratili su dvije godine. Prva skupina je dnevno uzimala 1200 mg (farmakološka doza) kondroitina, a druga je skupina dnevno uzimala 200 mg celekoksiba. Nakon početne procjene, istraživači su ponovno pratili sudionike tijekom dvije godine kako bi razmotrili brojne čimbenike koji bi ukazivali na učinkovitost kondroitina. Istraživači su izvodili MRI kako bi otkrili gubitak hrskavice, promjene koštane srži i zadebljanje sinovijalne membrane u koljenu. Osim toga, procijenjen je stupanj otečenosti koljena kod pacijenata te stupanj boli. Nakon prve i druge godine istraživači su otkrili da je smanjen gubitak hrskavice u koljenu kod skupine koja je uzimala kondroitin u odnosu na skupinu koja je uzimala celekoksib. „Ovi nalazi su najvažniji jer pokazuju da kondroitin, za razliku od celekoksiba, može smanjiti gubitak hrskavice, barem djelomično”, kaže dr. Pelletier. Obje skupine primijetile su značajno smanjenje otekline u koljenu. Također su obje skupine pokazale sličnu učinkovitost pri smanjenju simptoma osteoartritisa tijekom studije. Konačno, sudionici obje skupine su bili u mogućnosti smanjiti količinu acetaminofena koje su uzimali svaki dan i imali su dobru toleranciju na liječenje koje su poduzimali. “Ova studija pokazuje da su i kondroitin sulfat i celekoksib jednako učinkoviti u smanjenju simptoma kod osteoartritisa koljena. Međutim, otkriveno je da je samo kondroitin sulfat sposoban usporiti napredovanje bolesti smanjenjem gubitka hrskavice “, primijetio je dr. Pelletier i naglasio da također može biti zanimljivo provođenje daljnjih studija za utvrđivanje učinka kondroitina u drugim zglobovima.

Vitamin D3 – studije

Osteoporoza je najčešće povezana s neadekvatnim unosom kalcija, ali nedostatak vitamina D doprinosi osteoporozi smanjujući apsorpciju kalcija. Iako su tumori i osteomalacija ekstremni primjeri nedostatka vitamina D, osteoporoza je primjer dugoročnog učinka nedostatka kalcija i vitamina D. Odgovarajuće razine skladištenja vitamina D održavaju čvrstoću kostiju i mogu spriječiti osteoporozu kod starijih odraslih osoba, pojedinaca koji imaju poteškoće u vježbanju, žena u postmenopauzi i pojedinaca na kroničnoj steroidnoj terapiji. Većina ispitivanja učinaka vitamina D na zdravlje kostiju uključuju kalcij, pa je teško izolirati učinke svakog hranjivog sastojka ali je njegova učinkovitost neupitna.

Mišljenje struke – dr. Heather C. Calkins

Acuraflex kapsule i krema su potpuno prirodni proizvodi koji objedinjuju sve sastojke poznate po pozitivnom djelovanju na zdravlje zglobova, hrskavica, kostiju, mišića, a učinkovito analgetsko i protuupalno djelovanje pomaže kroničnim bolesnicima koji pate od reumatizma, artritisa, osteoartritisa, išijasa te bržeg i lakšeg oporavka od prijeloma, uganuća i operacija. Što se prije uoči problem i počne se na vrijeme djelovati na simptome, veća je uspješnost neškodljivih i neagresivnih tretmana, odnosno samoliječenja. Poželjno je uzimanje Acuraflexa i kao nadopuna farmaceutskim lijekovima zbog blagotvornog učinka na organizam te brojnih vitamina, minerala i antioksidansa koje sadrži.

Secure Payment

Jednostavna i sigurna kupnja

Diskretna kupnja i sigurno plaćanje. Mogućnost plaćanja prilikom preuzimanja proizvoda. 〉 Više...

delivery

Besplatna i diskretna dostava

Besplatna dostava za narudžbe iznad 450,00 Kn. Sve pošiljke šaljemo ekspresno i u diskretnom pakiranju. 〉 Više...

Acuraflex natural

Acuraflex

Krema i kapsule

Acuraflex natural
Acuraflex

Krema i kapsule

WordPress Lightbox