Narudžba i savjetovanje
099 593 70 50

Bol u zglobovima (artralgija) neugodan je simptom koji pogađa mnoge ljude, osobito one starije dobi. Ponekad iza toga stoje druge bolesti, ponekad i prenaprezanje (npr. često dizanje utega, fizički zahtjevan posao ili nepravilno držanje tijekom bavljenja sportom).

Bolovi nisu nimalo ugodni, a također ograničavaju sposobnost kretanja i time smanjuju kvalitetu života. Čak i posao i hobiji često trpe jer se zbog boli otežano baviti njima. Liječnici često propisuju lijekove protiv bolova, koji obično dobro djeluju. Ali to nije trajno rješenje i obično ne liječi uzrok boli.

Bolovi u zglobovima mogu trajati nekoliko dana ili postati kronični. Stoga su Acuraflex krema i kapsule posebno prikladne za dugotrajnu terapiju. Radi se o potpuno prirodnim proizvodima koji ne uzrokuju nuspojave i mogu riješiti uzrok boli. U nekim slučajevima su potrebni daljnji tretmani, npr. fizioterapija ili primjena antibiotika.

Prirodni lijek za bolove u zglobovima

Acuraflex Vam nudi kapsule i kreme čiji sastojci imaju znanstveno dokazano pozitivno djelovanje na bolove u zglobovima. Krema se nanosi lokalno i tako pomaže upravo tamo gdje se javlja bol. Kapsule se, s druge strane, uzimaju oralno i imaju pozitivan učinak na cijeli organizam te su idealna nadopuna kremi.

Prije svega prirodna formula s malo nuspojava, protuupalni učinak te učinak ublažavanja boli čine proizvode Acuraflex tako učinkovitima. To osiguravaju vrijedni sastojci poput kurkume, bosvelije, piperina, aloa vere, mentola, kamfora i eukaliptusa te vitamini, magnezij i kalcij. Prije nego što pređemo na metode liječenja i način djelovanja Acuraflex kapsula i krema, prvo bismo Vam željeli dati pregled različitih uzroka boli. To uključuje istrošenost, prehranu i druge bolesti.

Prirodni lijek za bolove u zglobovima

Učestalost i uzroci boli u zglobovima- pregled

Bolovi u zglobovima čest su simptom i uvelike ograničavaju kvalitetu života. Takva vrsta boli utječe na pokretljivost i nije rijetko da se oboljeli sve više povlače iz aktivnog svakodnevnog života – no to često samo pojačava tegobe. Ponekad se bol javlja čak i kada je osoba potpuno mirna i opuštena.

Iako je bol češća u starijoj dobi, u osnovi može utjecati na ljude bilo koje dobi. Najbolji tretman za bolove u zglobovima ovisi o tome što uzrokuje bol. Zbog toga ćemo u nastavku detaljnije govoriti o različitim uzrocima, a zatim dati pregled korisnih savjeta, vježbi i prirodnih lijekova protiv dosadne boli. Bol može imati mnogo različitih okidača. To uključuje, primjerice, degenerativno trošenje, reumatske bolesti, upalne procese ili čak lajmsku bolest. Ovisno o tome što uzrokuje Vaše tegobe, postoji niz metoda kojima ih možete ublažiti ili potpuno ukloniti. Mnoge od metoda jesu jednostavni savjeti i lijekovi napravljeni od prirodnih sastojaka s nevjerojatnim učinkom.

kad nastupi bol u zglobovima

Što kad nastupi bol u zglobovima?

Bol se često opisuje kao tupa, ali se može osjetiti i kao probadanje ili žarenje. Često je uz bol ograničeno i kretanje, a kod kroničnih bolova u zglobovima to je prije svega svakodnevna jutarnja ukočenost. Uz bol može se pojaviti i zagrijavanje, oteklina i crvenilo kože iznad zgloba.

Zglobovi služe kao pomični spojni dijelovi

Često zapravo postanemo svjesni funkcije zglobova u svakodnevnom životu tek kada postanu bolni. U osnovi, zglobovi služe za spajanje dvije kosti, ponekad čak i nekoliko njih. Zbog njih nam je kretanje i omogućeno. Time je još jasnije koliko su zdravi zglobovi važni za našu dobrobit i kvalitetu života. Bol i ograničeno kretanje mogu biti vrlo stresni i onemogućiti neke svakodnevne aktivnosti. Stoga ne biste trebali olako shvaćati tegobe. Što prije dođete do uzroka svoje boli i započnete pravi tretman za bolove u zglobovima, veće su šanse za oporavak!

Kada posjetiti liječnika?

Prije svega, treba reći da mnoge vrste bolova u zglobovima možete sami liječiti, pa čak i potpuno izliječiti kod kuće. Nažalost, to nije dovoljno u svim slučajevima, tako da je posjet liječniku neophodan. To se odnosi na situacije ako se bol pojavi bez utvrđenog uzroka, traje dugo ili se ne popravlja unatoč samoterapiji. Naravno, to vrijedi i ako se bol čak pogoršava. Također treba biti oprezan ako osjetite utrnulost, slabost mišića ili neurološke poremećaje.

Znakovi infekcije kao što su jako crvenilo, oteklina ili toplina u zglobu i groznica također zahtijevaju posjet liječniku. U ovim teškim slučajevima ili ako su već otkrivene druge bolesti, ne treba dugo oklijevati, već odmah potražiti savjet liječnika.

Kada posjetiti liječnika

Uzroci bolova u zglobovima

U ovom dijelu prvo ćemo Vam dati pregled uzroka bolova u zglobovima. Krećemo od najčešćih uzroka bolova u zglobovima:

Trošenje i habanje zglobova (osteoartritis zglobova)

Osteoartritis je medicinski izraz za ono što se često jednostavno naziva trošenje zglobova. To je jedna od najčešćih bolesti zglobova u svijetu i može zahvatiti bilo koji zglob. Ukratko, uzrokuje trošenje hrskavice zgloba. Zdrava hrskavica djeluje kao neka vrsta ovjesa ili amortizera i također sprječava trljanje kostiju jedna o drugu. Ako je zglob istrošen, prije ili kasnije se javlja neugodna bol. Osim boli u zglobu, kretanje je također ograničeno. Tako nastaju još dva problema: smanjena pokretljivost rezultira slabijom prokrvljenošću zgloba, dok neergonomska potpora može uzrokovati neravnomjerno opterećenje ostalih zglobova. I jedno i drugo može dovesti do daljnjih problema i dodatne boli.

Artroza zglobova je degenerativna bolest koja se ne može izliječiti. To znači da jednom kada je hrskavica uništena, više se ne može regenerirati. Ipak, ili upravo iz tog razloga, jako je važno pravilno ga tretirati. Samo tako može se znatno usporiti napredovanje bolesti ili čak potpuno zaustaviti. Bezbolan, aktivan život moguć je i kod osteoartritisa!

Burzitis (upala burze)

Burze su područja u zglobovima ispunjena tekućinom. Njihova je zadaća dobro amortizirati mišiće, zglobna tijela, hrskavicu i tetive te ih zaštititi od trenja. Za burzitis je karakteristična prilično nagla pojava boli koja se javlja nakon intenzivnog fizičkog napora. Ali reumatizam, giht, bakterijski ili uzroci povezani s trošenjem također mogu dovesti do burzitisa. U svakom slučaju, zahvaćeni zglob treba imobilizirati. Tada je potpuno ozdravljenje vrlo vjerojatno, a prvi znakovi boli brzo se smanjuju odgovarajućim liječenjem. Osobito masti/kreme za ublažavanje bolova mogu pomoći kod akutne faze.

Bakterijska upala zglobova (bakterijski artritis)

Bakterijska upala zglobova (bakterijski artritis)

Bakterijsku upalu zglobova (medicinski izraz je artritis) ne karakterizira samo bol, već i ograničeni pokreti zbog oticanja, crvenila i zagrijavanja zahvaćenog područja. Osim lokalnih simptoma, može se javiti i opći osjećaj slabosti s vrućicom. Starost, određene bolesti poput reumatizma i prošlih ozljeda zglobova povećavaju rizik od bakterijskog artritisa. Najčešće su zahvaćeni zglobovi ramena, koljena i kuka. Obično je okidač rana u blizini upaljenog zgloba. Odavde bakterije putem krvotoka migriraju u zglob, gdje izazivaju upalu. Zahvaćeni zglob se mora imobilizirati i liječiti antibioticima. Uz uzročno liječenje, prirodni lijekovi za ublažavanje bolova mogu ublažiti simptome.

Lajmska bolest (lajmski artritis)

Lajmska bolest je poseban oblik bakterijske upale zglobova. Pokreću ga bakterije borelije koje se prenose osobito ubodom krpelja. To se često ne primijeti i shodno tome se ne liječi na vrijeme niti se dovoljno liječi antibioticima. Posljedice se mogu pojaviti i prvi put dugo (tjednima ili mjesecima, rijetko godinama) nakon neliječene infekcije.

Posebno je često zahvaćen zglob koljena. Simptomi odgovaraju onima gore opisane bakterijske upale zglobova, a liječi se također antibioticima.

Reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis je kronična bolest, a shodno tome liječenje je dugotrajno. Ponekad se naziva i kronični poliartritis, što znači istu kliničku sliku. Bol je gotovo uvijek prisutna. Uzroci još nisu do kraja razjašnjeni, ali se pretpostavlja da je riječ o autoimunom procesu. Genetski čimbenici također se smatraju vrlo vjerojatnim, a raspravlja se o virusnoj ili bakterijskoj uključenosti. Uglavnom, mogu biti zahvaćeni svi zglobovi, čak i nekoliko njih istovremeno. Znakovi se kreću od otekline, boli i jutarnje ukočenosti do općih simptoma kao što su umor, opća slabost ili čak groznica. Upale se mogu proširiti i na ovojnice tetiva i hrskavicu zgloba.

Reumatska groznica

Reumatska groznica jedna je od bolesti koje imaju opće posljedice na zdravlje, ali i uzrokuju bolove u zglobovima. Pokreću ga streptokoki i mora se liječiti od strane liječnika bez greške i u kratkom roku. Primjena antibiotika obično je neizbježna.

Bez odgovarajuće terapije rizik da će bakterijska infekcija oštetiti i srčani mišić i uzrokovati doživotna oštećenja je veći. Adekvatnom terapijom ovaj se rizik može znatno smanjiti, a bolest izliječiti.

Što su reumatske tegobe?

reumatske tegobe

Ono što se često jednostavno naziva “reuma” zapravo je skup brojnih simptoma i reumatskih bolesti. Zato se sve češće ne govori samo o reumatizmu, već o reumatskim tegobama.

To prije svega uključuje:

 • bolove u zglobovima,
 • jutarnju ukočenost koja traje duže od pola sata,
 • oticanje zglobova,
 • zagrijavanje i crvenilo kože iznad zahvaćenog zgloba,
 • bol,
 • ograničeno kretanje

Ovisno o točnom uzroku, može postojati i opći osjećaj slabosti s vrućicom.

Bolovi u zglobovima tijekom menopauze

Mnoge su žene upoznate s tipičnim znakovima menopauze kao što su znojenje ili poremećaji spavanja. Ali bolovi u zglobovima također su jedan od njih. U ovom slučaju uzrok je nedostatak estrogena.

U teškim slučajevima može se razmotriti hormonska nadomjesna terapija. Inače, prirodni lijekovi i blage vježbe također pomažu u suzbijanju boli.

Što je osteoartritis?

Što je osteoartritis?

Prema Institutu Robert Koch, osteoartritis je jedna od najčešćih bolesti zglobova u Njemačkoj. Karakterizira ga degenerativno trošenje zglobova. Ovo se trošenje ne može izliječiti ili poništiti.

No, pravilnim liječenjem može se povoljno utjecati na daljnji tijek bolesti. Sljedeći simptomi kao što su oteklina, ograničena pokretljivost i, naravno, bol također se mogu liječiti, tako da je aktivan život uz kretanje moguć i unatoč artrozi. Važno je započeti liječenje što je prije moguće kada se pojave prvi bolovi i simptomi.

Učestalost osteoartritisa

U osnovi, osteoartritis je vrlo raširena bolest. Osobito se češće javlja u starijoj dobi. U dobi od 18 do 29 godina, osteoartritis je vrlo rijedak, pogađa samo 0,9 % njemačkih žena u ovoj dobi i samo 0,4 % muškaraca. U dobi od 30 do 44 godine to je već 4,3 % žena i 4,1 % muškaraca.

Od 45. do 60. godine života broj oboljelih značajno raste: obolijeva 23,3 % žena i 16,6 % muškaraca. Od 65. godine života polovica žena te oko trećina muškaraca imaju osteoartritis.

Ublažavanje bolova u zglobovima

U medicini se kaže: bolje spriječiti nego liječiti. Prevencija je iznimno važna. Jer kad se jednom razvije, terapija može trajati dugo i izazvati dosta boli. Ponekad izlječenje više nije moguće.

Ova izreka nedvojbeno vrijedi i za bolove u zglobovima. Konkretno, degenerativne bolesti kao što je artroza više se ne mogu u potpunosti izliječiti. Jednom uništena, hrskavica se više ne može popraviti – u težim slučajevima jedina opcija je novi zglob, što znači veliki kirurški zahvat. Prirodni lijekovi tada mogu samo ublažiti simptome. Uz takve znakove istrošenosti može se zaustaviti napredovanje bolesti i ublažiti bol, no većina pacijenata bi radije da do toga nikada nije došlo. Oni koji žele ublažiti bolove u zglobovima trebali bi stoga prije svega izbjegavati dugotrajno preopterećenje. To se odnosi na prekomjernu tjelesnu težinu, na primjer, ali i na dizanje utega ili pretjerano bavljenje sportom. Svi ti čimbenici mogu opteretiti zglobove i dovesti do kasnijih problema. Ako postoje druge bolesti za koje se zna da uzrokuju bolove u zglobovima, svakako biste ih trebali pravilno liječiti. Primjer za to je reumatska groznica, ali i kronična lajmska bolest.

Ne treba zanemariti ni prehranu. Prehranom tijelo treba opskrbiti važnim tvarima. Ako to nije moguće, mogu pomoći dodaci prehrani. Treba obratiti pozornost i na to da određene namirnice mogu negativno utjecati na tijek bolesti. Na primjer, alkohol se svakako ne preporučuje kod gihta, a crveno meso treba jesti samo umjereno.

Što pomaže protiv bolova u zglobovima?

Prevencija nije uvijek moguća. Ako su problemi sa zglobovima već prisutni, važno je znati suzbiti bolove. Za to postoji nekoliko mogućih terapija. Uz lijekove, u obzir dolaze kreme, masti, dodaci prehrani i fizioterapija.

Dodaci prehrani kao lijek za bolove u zglobovima

Dodaci prehrani za zglobove

Bolovi u zglobovima često nisu izolirani lokalni proces. Umjesto toga, to može biti izraz određenog deficita ili drugih sistemskih bolesti tijela. U tom slučaju svoje zdravlje možete ojačati uzimanjem dodataka prehrani kao lijek protiv bolova u zglobovima. Dodaci prehrani poput Acuraflex kapsula branda Nutrilago ne samo da mogu ublažiti simptome bolova u zglobovima, već mogu i pozitivno utjecati na uzrok bolesti zglobova. Opskrbljuju tijelo tvarima koje se ne mogu apsorbirati ili se nedovoljno apsorbiraju normalnom prehranom.

Toplina kao pomoć protiv bolova u zglobovima

pomoć protiv bolova u zglobovima

Mnogi pacijenti navode umirujući, opuštajući učinak topline na bolove u zglobovima. Toplina je posebno korisna kod kroničnih bolova. Ako se simptomi pogoršaju ili zglob počne snažno pulsirati, trebate prestati s toplinskim tretmanima. Ova fizička reakcija ukazuje na upalni proces.

Ako imate akutnu ozljedu ili upalu, ne biste trebali koristiti toplinu kao prirodni lijek – ona može pogoršati upalu. Ubrzo nakon ozljede, hlađenje zahvaćenog područja ima više smisla i obično je ugodnije. I u slučaju oteklina, hlađenje je obično bolje nego grijanje kao lijek za bolove u zglobovima u početnoj fazi.

Gelovi i kreme kao lijek za bolove u zglobovima

acuraflex za zglobove

Prednost gelova i krema kao lijeka za bolove u zglobovima je što mogu djelovati lokalno na mjestu nastanka boli. Nježna masaža tijekom trljanja također često daje ugodan i blagotvoran osjećaj. Ovisno o sastojku, prirodni lijekovi također mogu proizvesti efekt hlađenja.

Kreme kao lijek za bolove u zglobovima također imaju znatno manje nuspojava od lijekova protiv bolova koji se uzimaju oralno. Stoga su puno zdravija alternativa, posebice kod dugotrajnijih bolova.

Kod bolova u zglobovima pomaže i masaža

Ponekad je dodir bolan i potreban je potpuni odmor, ali puno češće nježno gnječenje i masiranje također mogu pomoći u poboljšanju simptoma.

Često dodatno napeto područje može se opustiti na ovaj način. Osim toga, laganim gnječenjem potiče se cirkulacija krvi, a time i zdravlje zglobova. To zauzvrat može podržati i ubrzati regeneraciju zgloba. Osluškujte znakove svog tijela: ako Vam je masaža neugodna ili se bolovi u zglobu čak pogoršaju, nemojte nastaviti. U tim je slučajevima kao prirodni lijek moguć i lagani oblog s umirujućim i ublažavajućim mastima.

Je li sport lijek za bolove u zglobovima?

vježbe za zglobove

Je li sport preporučljiv za bolove u zglobovima ovisi uvelike o uzroku problema. U većini slučajeva, teški napori, poput treninga s utezima ili trčanja, nimalo nisu preporučljivi za bolove u koljenima.

Ako ste u nedoumici, razgovarajte sa svojim liječnikom o uzroku simptoma te može li se vježbanje smatrati lijekom za bolove u zglobovima. Ponekad, također dobra ideja može biti vježbanje pažljivim pokretima. Ako osjetite da Vam se bolovi u zglobovima pogoršavaju, vježbanje očito nije dobra ideja i trebali biste ga izbjegavati do daljnjeg. Lagana vježba, s druge strane, ima više smisla. To uključuje, na primjer, vježbe nježnog istezanja. Osobito u slučaju artroze, klinička slika se može pogoršati tijekom mirovanja. Razlog tome je što pogoršava cirkulaciju krvi, a olakšavajući položaji mogu dovesti do tegoba u drugim dijelovima tijela. U slučaju drugih uzroka bolova u zglobovima, sport i općenito kretanje zglobova su apsolutno kontraproduktivni kao lijek. Pogotovo u slučaju akutnog prenaprezanja ili burzitisa, odmor je vrlo važan kako bi se zglob mogao oporaviti i regenerirati. Međutim, drugi prirodni lijekovi kao što su masti, korištenje hladnoće ili topline obično su korisni.

Trominutni trik protiv bolova u koljenima. Riješite ih se brzo!

protiv bolova u koljenima

Teško je povjerovati, ali u samo tri minute uz pomoć jednostavne vježbe možete ublažiti bol u koljenima. Sve što trebate je okvir vrata. Stanite u okvir vrata i okrenite lice prema njemu. Noga koljena koje boli okrenuta je prema vratima. Sada postavite stopalo te noge na okvir vrata; peta ostaje čvrsto na podu, prednje stopalo pritišće okvir vrata.

Sada lagano gurnite kukove naprijed. Trebali biste osjetiti kako potkoljenica postaje sve napetija. Sada se gornjim dijelom tijela lagano sagnite ispod okvira vrata. Neka Vam leđa budu blago izvijena. Sada bi trebala postojati napetost u potkoljenici, stražnjoj strani koljena, a možda i u stražnjoj strani bedra.

Sada još više pritisnite stopalo na okvir vrata i ponovno ga pustite. Zatim se još malo sagnite. Ponovite ovu međuigru zatezanja, otpuštanja i spuštanja nekoliko puta, otprilike jednu i pol minutu.

Tada će Vam trebati trake, remen ili ručnik koji će Vam pomoći. Lezite na pod, npr. s prostirkom za jogu. Vaš trbuh je okrenut prema dolje.

Sada stavite traku oko stopala, držite drugi kraj trake, remena ili ručnika s obje ruke iza leđa. Povucite nogu prema sebi dok ne osjetite istezanje. Koliko noga mora biti savijena za to, ovisi o Vama. Radite i ovu vježbu jednu i pol minutu.

Ovu jednostavnu vježbu možete kombinirati i s drugim prirodnim lijekom, poput masaže kremom za ublažavanje bolova. U slučaju da se bol pojačava, ne smijete zanemariti signale Vašeg tijela. To znači da je bolje ne raditi ovu vježbu!

Lijekovi kao sredstva za bolove u zglobovima

Za umjerenu bol u zglobovima, pacijentima se savjetuje uzimanje najmanjih doza NSAID-a, a alternativno se propisuje i paracetamol. Za jake bolove često se propisuje tramadol, ponekad u kombinaciji s drugim lijekovima za ublažavanje bolova. Ako to više nije dovoljno, mogu se koristiti i kortikosteroidi, sami ili u kombinaciji s jakim lijekovima protiv bolova. Međutim, uzimanje lijekova protiv bolova preporučljivo je samo kratko vrijeme, jer mogu izazvati nuspojave i dovesti do daljnjih bolesti.

Ako se moraju uzimati duže vrijeme, često se propisuju inhibitori kiseline (PPI) koji štite želudac, inače mogu izazvati neugodne nuspojave poput čira na želucu. Ali čak ni to nije trajno rješenje, jer inhibitori kiseline mogu izazvati svoje nuspojave.

Većini pacijenata stoga s pravom nije ugodno uzimati sintetičke lijekove protiv bolova u velikim dozama ili redovito tijekom dugog vremenskog razdoblja – ponekad čak i oboje. Stoga traže alternativni lijek za bolove u zglobovima koji dobro djeluje, ali bez nepotrebnog opterećivanja tijela. U najboljem slučaju, naravno, ne samo da su simptomi oslabljeni, već se liječe i okidači.

Prirodni lijekovi za bolove u zglobovima

Visokokvalitetni i učinkoviti prirodni lijekovi nude brojne prednosti. To uključuje:

 • manje nuspojava,
 • moguće duže trajanje upotrebe,
 • učinkovitost u liječenju,
 • osim liječenja bolova u zglobovima, pozitivno djeluju i na mnoga druga područja i organe u tijelu,
 • mogu se kupiti bez recepta, moguća dostava.

Postoje mnoge studije koje potvrđuju da vitamini, minerali i biljke kao kućni lijekovi imaju pozitivan učinak na zdrave zglobove i bolove u zglobovima. Nedostatak ovih tvari može uzrokovati probleme sa zglobovima ili ih pogoršati te blokirati izlječenje raznih bolesti.

Prirodni lijekovi za bolove u zglobovima koji iskorištavaju ove učinke dostupni su u obliku ulja, krema, masti i dodataka prehrani (u obliku tableta, praha i kapsula). Ali kako biste Vi kao pacijent trebali znati koji je lijek ili prirodno sredstvo stvarno prikladno i učinkovito kao lijek za bolove u zglobovima?

Usporedba lijekova protiv bolova u zglobovima

Ibuprofen, paracetamol i drugi lijekovi protiv bolova koji se često propisuju protiv bolova u zglobovima su učinkoviti, ali imaju i znatno više nuspojava od prirodnih kućnih lijekova za bolove u zglobovima. Zbog toga se prirodni kućni lijekovi mogu uzimati duže vrijeme. Također nema potrebe za uzimanjem drugih lijekova, npr lijekova za želudac.

Ali kako možete znati je li prirodni lijek za bolove u zglobovima stvarno učinkovit i kvalitetan? S jedne strane, vrijedi obratiti pozornost na podrijetlo. Proizvodi proizvedeni u zapadnim zemljama EU-a moraju ispunjavati visoke standarde kvalitete i podliježu stalnim kontrolama.

Također, količina prirodnih sastojaka važan je pokazatelj učinkovitosti i kvalitete proizvoda. Sastojci poput kurkume posebno su veliki plus ovdje, jer se smatraju iznimno učinkovitima za bolove u mišićima i zglobovima. To su već dokazala brojna znanstvena istraživanja.

Osobito se može isplatiti kombinacija nekoliko pripravaka. Ali budite oprezni: nisu svi lijekovi za bolove u zglobovima, koji su dostupni na tržištu, kompatibilni jedni s drugima!

Stoga je još jedan plus ako proizvođač nudi i kreme i kapsule ili slično. To je zato što takvi setovi omogućuju liječenje boli i lokalno i sustavno, tako da dobivate sveobuhvatni paket.

Takav set, koji kombinira unutarnju i vanjsku primjenu i izričito je dizajniran za istovremenu upotrebu, proizvod je branda Nutrilago. Nutrilago Acuraflex krema i kapsule dostupne su bez recepta, ne uzrokuju nuspojave i djeluju učinkovito.

Koje lijekove koristiti za jake bolove u zglobovima?

lijekovi za zglobove

Nutrilago Acuraflex krema ne samo da djeluje učinkovito, već i brzo. Krema/gel protiv bolova nanosi se i lokalno utrljava u kožu. Tako može otpustiti svoje djelovanje tamo gdje bol nastaje. Time ublažava samu bol, kao i napetost, otekline i grčeve.

Acuraflex krema pozitivno djeluje kod išijasa, artritisa, bolova u mišićima, ukočenosti zglobova pa čak i istrošene hrskavice. Krema sadrži kombinaciju 13 biljnih ekstrakata. Osim kurkumina, sadrži i eukaliptus, aloe veru, mentol, kamfor ili vitamin E.

Nutrilago Acuraflex kapsule predvode upravo kurkumom, bosvelijom, piperinom, magnezijem, kalcijem kao i vitaminima C, D, B1 i B6. Stoga se Acuraflex proizvodi smatraju posebno učinkovitima kad se koriste istovremeno: krema za vanjsku upotrebu i kapsule kao lijek protiv bolova u zglobovima za jačanje zdravlja tijela.